Hoe u uw barcode op het product plaatst

De oriëntatie van de streepjescode is afhankelijk van de kromming van de verpakking

Als de streepjescode op een plat oppervlak gaat (bijv. een kartonnen doos), is de geprefereerde oriëntatie van de streepjescode “Piket Fence” (waarbij de streepjescode balken als een hek zijn en het streepjescodenummer onderaan staat).

Als de streepjescode op een gebogen oppervlak (bijvoorbeeld een fles) gaat, is de geprefereerde oriëntatie van de streepjescode “ladder” (waarbij de streepjescode wordt gedraaid, zodat de staven als een ladder zijn). Wanneer een streepjescode op een gebogen oppervlak wordt afgedrukt, verdwijnen soms de uitersten van de streepjescode rond de curve en kunnen ze niet worden gelezen door een barcode scanner – de streepjescode roteren, zodat het lijkt alsof een ladder dit probleem vermijdt.

Houd er rekening mee dat de oriëntatie van de streepjescode kan worden bepaald door het afdrukproces. Afhankelijk van het afdrukproces dat u gebruikt, kan het zijn dat u een veel hogere afdrukkwaliteit krijgt als de staven van de streepjescode in de richting van de afdruk worden uitgevoerd (“webrichting”) – in deze situatie is het het beste om de streepjescode indien mogelijk in de richting van de afdruk af te drukken.

Plaats streepjescode op een glad oppervlak

Zorg ervoor dat de streepjescode op een glad oppervlak wordt geplaatst, zodat geen enkel deel van de streepjescode op een plooi of rand in de verpakking zit. De streepjescode mag niet rond een hoek lopen. Er mogen geen nietjes door de barcode gaan. Druk niet af op perforaties, naden, plooien of absorberend papier.

Zorg dat er voldoende ruimte rond uw streepjescode is

Zorg ervoor dat er voldoende ruimte rond het streepjescode symbool is en dat andere symbolen of tekst er niet inbreuken plegen op. Een Retail (EAN-13 of UPC-A) barcode heeft een 2mm-3mm “quiet zone” (blanco marge) aan zowel de linker als de rechterkant. Zorg ervoor dat deze stille zones worden achtergelaten zoals ze zijn, en niet worden bijgesneden of overlapt met andere symbolen/tekst.

Als u een kleine verpakking of beperkte ruimte voor het streepjescode symbool hebt, u uw EAN-13 (of UPC-A) streepjescode verlagen tot 80 van standaardgrootte – d.w.z. tot ongeveer 30mm breed x 20mm hoog. We raden u af om de grootte van uw streepjescode te verlagen.

Vermijd het afdrukken te dicht bij de rand van een product. Dit is waar de kassa operator het item kan vasthouden en dus de streepjescode blokkeert. 8mm van de rand is de officiële aanbeveling, en niet dichterbij dan 5mm van de rand.

Boeken en tijdschriften

Boek ISBN-streepjescodes moeten worden afgedrukt rechtsonder in de back cover van het boek.

Tijdschrift en krant ISSN barcodes moeten op de voorklep onderaan worden gedrukt.