GS1 Databar Barcode

 

DataBar barcodes worden vaak gebruikt om verse voedingsmiddelen te labelen. Deze barcodes kunnen informatie houden zoals het batchnummer of de vervaldatum van een artikel, naast andere attributen die bij het verkooppunt worden gebruikt, zoals het gewicht van het artikel.Databar voorbeeld barcodes kopen UK

Voorheen bekend als gereduceerde ruimte symbologie (RSS-14), is GS1 DataBar een familie van symbolen die het vaakst te zien zijn in de GS1 DataBar coupon.

Het is een relatief nieuwe symbologie voor streepjescodes die formeel werd aangenomen door de wereldwijde toeleveringsketen in januari 2011.

Alle GS1 DataBar barcodes coderen een GTIN-12 of GTIN-13 in een 14-cijferige datastructuur. De GS1 DataBar kan alle 14 cijfers van het GTIN van een fabricage vervoeren en is meer dan 50 kleiner dan de typische UPC-en EAN-symbolen.

De symbologie wordt formeel gedefinieerd als ISO/IEC 24724:2006.

DataBar barcodes zijn gebruikt om veel problemen op te lossen in POS, kruidenier en gezondheidszorg, waar aanvullende informatie moet worden gecodeerd, zoals product gewicht, vervaldata, land van oorsprong of serienummers, of waar items te klein zijn om toe te staan voor traditionele streepjescode typen.

GS1 DataBar werden goedgekeurd en goedgekeurd door GS1 en werden naar verwachting de volgende grote barcode symbologie die op veel handels items werd gebruikt. Er was een Sunrise date op 2010 voor alle handels Scanning systemen om GS1 DataBar barcodes te kunnen lezen.