Teruggavebeleid voor barcodes in Suriname

Wij bieden echte retail barcodes voor een eenmalige prijs die in de overgrote meerderheid van de winkels internationaal kan worden gebruikt. Zodra we een barcode hebben toegewezen, kunnen we deze niet meer meenemen naar onze pool en deze doorverkopen aan andere klanten. Daarom kunnen we geen restituties bieden voor een oude reden. Dit gezegd hebbende, zijn er enkele omstandigheden waarin we waarschijnlijk overwegen om uw geld te herfinancieren

  • Als u een winkel ontdekt die we niet vermelden op onze pagina voor het accepteren van barcodes, die onze barcodes niet accepteert (en in staat zijn om schriftelijke verklaringen te verstrekken van de winkel met betrekking tot dit), dan zullen we het betaalde bedrag terugbetalen, mits u binnen 3 weken na uw aankoop contact met ons hebt opgenomen en u zich aanmeldt bij GS1 in uw land (en laat ons bewijs van uw GS1 lidmaatschap).

We zullen niet terugbetalen als:

  • U verwacht barcodes te ontvangen met uw landcode, maar ze niet noodzakelijkerwijs nodig hebben. We leggen uit dat onze barcodes beginnen met een ‘ 07 ‘ of ‘ 06 ‘ op onze website op verschillende plaatsen, inclusief op onze FAQ pagina, onze EAN/UPC pagina en impliciet met de afbeeldingen weergegeven op de Startpagina. We vertegenwoordigen nergens dat onze barcodes beginnen met uw landcode.

Opmerking – barcodes met betrekking tot een restitutie gegeven zullen worden gemarkeerd op de online databases als illegaal voor gebruik op producten.