Veel Gestelde Vragen

Als u geen antwoord op uw vraag vinden, neem dan contact met ons op

Een barcode is een reeks zwart-wit (of contrasterende) spaties (meestal lijnen) die kunnen worden gescand door een barcode scanner of mobiele telefoon-app om een kleine hoeveelheid informatie over te brengen. Barcodes worden meestal gebruikt op kleinhandel producten voor het vaststellen van de prijs bij de kassa en ervoor te zorgen dat het hele proces efficiënt is. Barcodes die in de kleinhandel worden gebruikt, zijn EAN-13 nummers of UPC-A getallen die worden weergegeven als een afbeelding. Deze nummers zijn gekoppeld aan de producten in het systeem van de winkel.
Het barcode systeem is een systeem dat internationaal wordt gebruikt voor barcodes in de kleinhandel om ervoor te zorgen dat elke barcode slechts betrekking heeft op één product. Dit systeem, gemaakt door George Laurer in de jaren 1970, helpt de efficiëntie en nauwkeurigheid van het afrekenproces te verhogen door ervoor te zorgen dat producten allemaal unieke internationale identificatoren (barcodes) hebben.

Wij leveren bijna alle soorten barcode die worden gebruikt. Deze variëren van UPC-A of EAN-13 kleinhandel barcodes tot QR-codes (2D-barcodes die grotendeels voor reclamedoeleinden worden gebruikt). We leveren ook ISBN boek barcodes en ISSN Magazine barcodes. Onze kleinhandel barcodes zijn afkomstig van hetzelfde originele systeem als GS1-nummers (het barcodesysteem). Daarom werken ze op exact dezelfde manier, maar nu ze buiten GS1 se controle zijn, kunnen ze worden verkocht zonder de noodzaak van deelname vergoedingen en jaarlijkse licentiekosten.

In het algemeen, ja, als u een kleinhandel product hebt, hebt u een barcode nodig. Dit is geen wettelijke eis overal, maar de meeste retailers vereisen dat u een barcode voor hen om te overwegen het stockeren van uw product. Dit is vanwege de hoeveelheid tijd die barcodes opslaan en het maken van het betaalproces nauwkeuriger (d.w.z. het verwijderen van ruimte voor menselijke fouten). Als u uw product alleen in uw eigen winkel voorraad, dan is het aan u om te bepalen of u ze wilt barcode of niet. In dit geval zou u theoretisch de barcode nummers kunnen maken en deze opgemaakte nummers voor uw eigen interne systeem gebruiken.

Beide barcode typen zijn redelijk gelijkaardig. – Beide worden gebruikt voor kleinhandel doeleinden en zijn ontworpen voor internationaal gebruik. Er zijn echter een aantal belangrijke verschillen; 1 – UPC-A barcodes hebben 12 cijfers, terwijl EAN-13 barcodes 13 cijfers hebben. 2 – UPC-A barcodes worden bijna uitsluitend gebruikt in de VS (hoewel technisch gezien elders zoals eerder vermeld). EAN-13 barcodes worden voornamelijk buiten de VS gebruikt (hoewel deze doorgaans ook in de VS kunnen worden gebruikt). Dus, als algemene regel – als je product internationaal verkoopt, gebruik dan een EAN-13 barcode. Als het uitsluitend in de VS verkoopt, gebruik dan een UPC-A barcode.

Over het algemeen is een andere barcode nodig per uniek product. Dit betekent dat als je verschillende maten of kleuren hebt, je een andere barcode nodig hebt. Dit geldt met name als de prijs waarschijnlijk tussen de producten zal veranderen (in welk geval u zeker verschillende barcodes nodig hebt).

In sommige gevallen is het mogelijk om dezelfde barcode te hebben op verschillende productvariaties (d.w.z. verschillende kleuren). Dit hangt af van de winkel, omdat veel winkels barcodes gebruiken voor het vaststellen van prijs en bestelinformatie (in welk geval u verschillende barcodes nodig hebt). Sommige winkels gebruiken echter alleen barcodes voor het vaststellen van de prijs bij de kassa. In dit geval u dezelfde barcode gebruiken voor verschillende productvariaties (zolang de prijs niet verandert).

In het algemeen, hoe gemakkelijker u het voor uw retailers maakt, hoe meer blij ze zijn dat ze waarschijnlijk op voorraad zijn en uw product blijven stockeren. Dus, indien mogelijk, zouden we aanraden om verschillende barcodes te hebben voor elke variatie.

Als u een grote hoeveelheid barcode nummers nodig heeft, neem dan contact met ons op voor een gespecialiseerde offerte.

De overgrote meerderheid van de kleinhandel barcodes gebruiken EAN-13 of UPC-A barcodes (dit zijn de producten die we leveren). Alleen boeken en tijdschriften gebruiken verschillende soorten barcodes.
Kleinhandelaars hebben het recht om enige beperkingen op te leggen die ze willen op hun leveranciers, ongeacht of ze zinvol zijn of niet. Winkels kunnen hun beleid ook op elk moment wijzigen zonder voorafgaande kennisgeving, daarom kunnen we niet garanderen dat een specifieke retailer onze barcode nummers accepteert. In plaats daarvan houden we zo up-to-date records mogelijk van de winkels met barcode beperkingen. Dit is een zeer goede gids die (indien van kracht) winkels zal uitgeven aan onze barcode nummers. Raadpleeg de acceptatie van barcodes voor de details hiervan. Neem contact met ons op als u wilt controleren of we aan een bepaalde winkel hebben geleverd.

De overgrote meerderheid van de winkels internationaal zal onze barcodes accepteren, maar er zijn een of twee uitzonderingen in een paar landen. Voor zover we weten, geen van de uitzonderingen optreden in de Suriname – de enige winkel met enige vorm van barcode beperkingen hier is Asda die verificatie rapporten die we kunnen regelen vereisen.

Als u uw product internationaal verkoopt, bestaat de kans dat sommige van de beperkingen van invloed zijn op u. Hieronder vindt u de winkels die onze barcodes op basis van het land niet accepteren:

USA-Walmart, Sam’s Club, Krogers, Fred Mayers, Macy’s & JC Penney’s

Australië – Super Cheap Retail groep

China – sommige retailers zijn ten onrechte van mening dat barcodes de juiste corresponderende landcode moeten hebben voor hun land van herkomst. Dit betekent dat ze terughoudend kunnen zijn om producten te distribueren met onze barcodes op hen.

Er zijn andere winkels met verschillende beperkingen die onze barcodes niet stoppen. De meest voorkomende hiervan is winkels die verificatie rapporten vereisen. Raadpleeg de acceptatie van barcodes voor een volledige lijst met winkels die verificatie vereisen of andere beperkingen hebben.

Barcodes die in veel 10.100 of 1000 zijn gekocht, kunnen op aanvraag een bedrijfs voorvoegsel hebben, dit komt omdat bedrijfs voorvoegsels zijn geselecteerd op basis van de getallen in een reeks streepjescodes die niet veranderen. Dus als u 10 streepjescode bestelt, zal 1 cijfer aan het einde van elk van hen veranderen, en uw bedrijfs voorvoegsel zal alle andere nummers zijn.

Een barcode is een reeks getallen die is gecodeerd als een afbeelding. Hierdoor is er geen informatie gecodeerd in de barcode (afgezien van het nummer). Wanneer het product een detailhandelaar bereikt, scannen ze de barcode voor de eerste keer en voeren ze de productinformatie in die fase in. Op die manier wordt de productinformatie weergegeven wanneer de barcode vanaf dat punt wordt gescand.
U hier een barcode bestellen. EAN-13 barcodes zijn de eerste optie beschikbaar. Hier u er ook voor kiezen om barcode registratie aan te schaffen. Na het uitchecken u ervoor kiezen om te betalen met een creditcard of te betalen via PayPal. Zodra de betaling is gedaan, zullen we u via uw barcode een e-mail met de afbeeldingen als bijgevoegde bestanden. Als u per bankoverschrijving of via een andere alternatieve methode wenst te betalen, stuur dan een e-mail naar ons.
Zodra u uw Barcode nummer met de afbeeldingen als bijgevoegde bestanden hebt ontvangen, u ze eenvoudig in uw productverpakking opnemen of laten bedrukkend op zelfklevende etiketten. U het formaat van de barcode voordat u dit doet als u dat wilt, maar u moet zich bewust zijn van de barcode afmetingen. Wanneer een retailer uw barcode en product ontvangt, scant deze de barcode in het systeem en voert de productinformatie in zodat wanneer de barcode na dit punt wordt gescand, de productinformatie automatisch wordt weergegeven.
Ja, dat zullen ze doen. We kunnen zowel EAN-13 barcodes (die wereldwijd worden gebruikt) als UPC-A barcodes (voor gebruik in de VS) leveren.

Onze barcodes worden momenteel gebruikt in de volgende landen wereldwijd: Australië, Bahrein, België, Brazilië, Cambodja, Kameroen, Canada, Kanaaleilanden, China, Cook eilanden, Curacao, Cyprus, Denemarken, Dominicaanse Republiek, Oost-Timor, Engeland, Fiji, Finland, Frankrijk, Duitsland, Ghana, Griekenland, Hong Kong, India, Ierland, Israël, Italië, Jamaica, Japan, Jersey, Kiribati, Koeweit, Libanon, Litouwen, Maleisië, Malta, Mauritius, Mexico, Mozambique, Nederland, Nieuw-Caledonië, Nieuw-Zeeland, Nigeria, Noorwegen, Papoea-Nieuw-Guinea, Portugal, Rarotonga, Rwanda, Singapore, Schotland, Slowakije, Slovenië, Zuid-Afrika, Zuid-Korea, Spanje, Sultanaat Oman, Suriname, Zwitserland, Taiwan, Thailand, Tonga, VAE, Oeganda, Suriname, Verenigde Staten, Vanuatu, Nigeria, Wales, Zambia

Deze lijst breidt de hele tijd uit, dus laat het ons weten als uw land niet op de lijst staat en we kunnen controleren of het een recente toevoeging is. Of je zou de eerste kunnen zijn.

Er zijn een aantal goede redenen om barcodes bij ons te kopen. Naast de prijs is een groot voordeel (echte retail barcodes voor eenmalige kosten), onze barcodes worden ook geaccepteerd door meer retailers dan elke andere reseller. Een ander voordeel van onze service is dat we lange termijn ondersteuning bieden als het gaat om barcodes. Als je in een lastige situatie op de baan komt, laten we je niet hoog en droog, en zullen we ons best doen om je te helpen het te sorteren.

Raadpleeg ‘Waarom kopen bij ons‘ voor een uitgebreide lijst met voordelen.

Alle retail barcode nummers die we verkopen zijn wereldwijd uniek. Ze zijn nooit eerder op een product gebruikt en zullen slechts één keer worden verkocht (aan u). We nemen ook stappen om ervoor te zorgen dat er geen problemen zijn met het gebruik van de barcodes, zoals het controleren van onze nummers voor illegaal gebruik online voordat ze worden verkocht. Alle barcode pakketten worden geleverd met een garantie certificaat om u gerust te stellen dat u de enige wettelijke eigenaar van uw barcode nummer bent. Neem contact met ons op als u nog vragen heeft.
Nee, alle barcodes van ons worden verkocht, niet gelicentieerd. Dit betekent dat uw barcode geldig is voor het leven en nooit zal vervallen. Bovendien zijn er geen jaarlijkse kosten verbonden aan de barcode, wat een goede lange termijn besparing betekent.

In de jaren negentig werd GS1 in de meeste delen van de wereld opgericht. Ze hebben hun 13-cijferige barcode nummers in licentie gegeven aan hun leden (en zoals eerder besproken zowel lidmaatschapskosten als deelname vergoedingen). Er was echter een aparte organisatie in de VS – de Uniform Code Council (UCC)-die 12-cijferige barcode nummers aan hun leden verkocht voor een eenmalige kosten (er waren geen doorlopende licentiekosten). De UCC concurreert effectief met GS1. Hun nummers van 12 cijfers waren in feite een subset van het 13-cijferige systeem.

Eind jaren negentig fuseerde de UCC met GS1 en werd GS1-US. Als onderdeel van deze wijziging, besloten ze om te beginnen met het opladen van de jaarlijkse licentiekosten voor al hun leden, met inbegrip van degenen die had betaald een eenmalige vergoeding voor barcode nummers in de jaren 1990. Natuurlijk waren veel van deze leden niet blij met de nieuwe jaarlijkse licentiekosten, en dus een groep van hen eindigde in de klasse actie recht pak met GS1. De leden wonnen in het begin van de jaren 2000 in de rechtbank, wat resulteerde in een miljoenen dollar nederzetting door GS1. Een ander gevolg van deze rechtszaak is het bewijs dat de oorspronkelijke nummers die het DWU in de jaren negentig heeft uitgegeven, nu buiten GS1s Control liggen, en daarom zijn er geen licentiekosten vereist. Dit zijn de nummers die worden gekocht door resellers en doorverkocht. Ze zijn ‘ nieuwe ‘ nummers, omdat ze nooit zijn gebruikt op een retail product en deel uitmaken van het GS1 systeem.

De standaard EAN-13 barcode grootte is 37,3 X 25,9 mm. De officieel geaccepteerde afmetingen zijn overal van 80 of dit tot 200 van deze. Dit betekent dat uw barcode kan dalen in grootte tot ongeveer 30X20mm en nog steeds aanvaardbaar. Als u besluit om de grootte van uw barcode verder te verkleinen, dan kan deze in het algemeen verder worden afgekapt zonder de scan baarheid drastisch te beïnvloeden, maar als deze kleiner is dan de 80% grootte, kunnen er problemen zijn als deze verificatie vereist is. Daarom raden wij u aan om het te houden boven deze grootte indien mogelijk. Zie barcode afmetingen voor een exacte specificatie van de verschillende acceptabele sizings.
Nee – in dit stadium is er geen officiële internationale database. In principe zijn alle nummers afkomstig uit een internationale database, en de barcode verkopers (GS1 en barcode resellers) zijn verantwoordelijk voor het ervoor zorgen dat elk nummer slechts één keer wordt verkocht. Het is dan aan leveranciers (u) om ervoor te zorgen dat elke barcode slechts aan één product wordt toegewezen. Er zijn verschillende barcode databases beschikbaar, die het Internet Profiel van uw product kunnen helpen verhogen. Dit is een extra service die we aanbieden en het is niet nodig dat uw barcode werkt. Het is gratis inbegrepen bij onze barcode pakketten. Raadpleeg de barcode registratie voor meer informatie.
Een man genaamd George Laurer bedacht de UPC barcode tijdens het werken met IBM. Sindsdien heeft hij steun voor reseller barcodes getoond (en beveelt de mensen aan die we barcodes kopen als leverancier van goede kwaliteit). Hij heeft ook afkeer gemaakt voor GS1 die exorbitante vergoedingen in rekening brengt en de toegang tot de markt beperkt.
De International Barcodes Network werd gevormd in 2013 na het erkennen van de moeilijkheid van het verkrijgen van goedkope barcode nummers voor een eenmalige kosten. Door het oprichten van lokale kantoren waar licentiehouders die spreken de taal focus op die specifieke markt, bieden wij een grote mate van internationale expertise tussen ons. Ons hoofdkantoor in Nieuw-Zeeland is al 8 jaar actief.
Ja, dit is mogelijk, afhankelijk van welke kleur achtergrond je gebruikt. Raadpleeg onze kleurgids voor barcodes voor meer informatie.
ISBN-nummers (internationale standaard boek nummers) zijn de nummers die worden gebruikt om barcodes voor boeken te maken. Een van deze moet worden bereikt voordat een boek barcode kan worden gemaakt. Zie barcodes boeken voor het verkrijgen van een van deze en voor het kopen van barcodes voor boeken.
ISSN nummers (Internationale Standaard Serie Nummers) zijn de nummers die worden gebruikt om barcodes voor tijdschriften te maken. Deze kunnen worden verkregen via het ISSN Agency. Zodra je een ISSN nummer hebt, kunnen we een barcode voor je maken. ISSN barcodes zijn er in een verscheidenheid van verschillende formaten. Voor informatie over deze formaten en de aankoop u hier zien.
Globale Locatie Nummers (GLN) zijn wereldwijd unieke locatie-ID’s die door sommige winkelketens worden vereist als locatiecodes voor leveranciers. Deze zijn niet vaak vereist, maar als je vindt dat je er een nodig hebt, kunnen we dit bieden. Raadpleeg onze pagina met algemene locatie nummers.
Onze barcodes beginnen met een ‘ 07 ‘. Dit betekent dat de barcodes zelf oorspronkelijk uit de VS komen, maar dit zegt niets over de oorsprong van de producten zelf. Producten uit elk land kunnen barcodes uit de VS gebruiken en omgekeerd.

Als u nog andere vragen neem dan gerust contact met ons op. Als u klaar bent om uw barcodes te kopen, u dit hier doen.

Suriname barcodes – een gerenommeerde barcode reseller.