Uw barcode gebruiken

Als u “barcode pakket (s)” van ons hebt besteld, ontvangt u uw Retail barcode via email met de barcode beelden in verschillende formaten. Zodra u uw barcode hebt, u deze eenvoudig en onmiddellijk gebruiken door de eenvoudige stappen hieronder te volgen.

barcode op verpakking Ontdek dieren in het wild

1. Integreer de barcode afbeelding in uw productverpakking of ontwerp

Kies de gewenste indeling voor de barcode afbeelding (bijvoorbeeld JPEG).

Wijzig de grootte van de afbeelding zodat deze in uw productverpakking past. Houd rekening met onze ‘barcode specificaties‘. Standaard formaat (voor EAN-13 of UPC-A barcodes) is ongeveer 38mm breed x 25mm hoog. De kleinste aanbevolen grootte is 80 van standaardgrootte – d.w.z. ongeveer 30mm breed x 20mm hoog. Als u uw barcode kleiner afdrukt dan deze zullen sommige retailers deze niet accepteren.

Als u uw barcode op een gebogen oppervlak plaatst, bijvoorbeeld een fles, is de oriëntatie van uw barcode erg belangrijk – de barcode moet worden geroteerd zodat deze eruitziet als een ladder (in plaats van als een hek), zodat de randen van de barcode niet rond de curve lopen.

Je een beetje creatief zijn met de barcode als je wilt – Zie enkele voorbeelden van barcode artwork hier – echter de belangrijkste barcode afbeelding (de verticale balken en spaties) moet ongehinderd blijven. Als u uw barcode wilt afdrukken in een andere kleurencombinatie (in plaats van zwarte balken op een witte achtergrond), raadpleeg dan onze Barcode Colour Guide PDF.

U de afbeelding vervolgens in uw productverpakking opnemen in een gemakkelijk te controleren vlakke locatie (om het scannen te vereenvoudigen). U ook de barcode op zelfklevende etiketten laten drukken om handmatig op uw product te worden aangebracht.

2. Print uw verpakking

Controleer altijd uw label artwork voordat u uw productverpakking afdrukt. Controleer of de streepjescode nummers juist zijn en of het barcode beeld dat wordt afgedrukt nog steeds van hoge kwaliteit is en binnen het officiële formaatbereik. Wijzigingen en fouten kunnen in veel stadia van het proces voorkomen, dus het is belangrijk om de illustratie grondig te controleren voordat u gaat afdrukken.

Zodra u tevreden bent met uw barcode, is het een goed idee om een voorbeeld afdruk te doen en te controleren of de barcode de juiste grootte heeft en correct wordt afgedrukt en gescand.

Als uw dealer u vraagt om een barcode verificatierapportte ontvangen, dan moet u ons een voorbeeld van uw gedrukte barcode (op het etiket of de verpakking) ter verificatie voor ons plaatsen.

3. Stuur uw product naar uw retailers

Zodra u uw productverpakking hebt afgedrukt, is de volgende stap het verzenden van de producten naar uw retailers.

Het is in dit stadium dat de barcode wordt aangesloten op het product. Wanneer de barcode voor de eerste keer in het systeem van een retailer wordt gescand, wordt geen productinformatie weergegeven. De retailer moet het product en de prijsinformatie in hun systeem invoeren. Daarna wordt de juiste productinformatie weergegeven wanneer de barcode in die winkel wordt gescand.

4. Registreer uw Barcode nummer

Als u een barcode pakket van ons hebt gekocht, u uw Barcode nummer en productgegevens registreren op de Internationale Barcodes database. Om uw Barcode nummer te registreren, gaat u naar: https://barcodesdatabase.org/barcode-Registration/ . Barcode registratie is optioneel, maar het zal het profiel van uw product op het internet verhogen.

 

Nuttige links