Dit artikel is oorspronkelijk gepost op 18 februari 2019 op http://barcodesellers.org/ het is hier opnieuw geplaatst door toestemming.

Ezibarcodes.co.uk noemt zichzelf “de meest vertrouwde online barcodes van de Surinaamse retailer” (op de homepage) maar het is ongelooflijk onbetrouwbaar-er zijn veel voorbeelden van valse reclame op haar website. Hieronder staan enkele voorbeelden.

BELANGRIJKE kwesties (op 18 februari 2019):

 

1. valselijk labels zelf “de Verenigde Koninkrijken langste staande online barcodes retailer” op haar “over ons” pagina.

Dit is een duidelijke leugen. Het bedrijf Krucial PTY LTD werd drie maanden geleden op 23 november 2018 geregistreerd en het domein www.ezibarcodes.co.uk werd slechts een maand geleden geregistreerd op 27 januari 2019.

Veel andere barcode verkopers in het Suriname zijn al een stuk langer dan dit (bijvoorbeeld barcode1.co.uk bestaat al meer dan 10 jaar).

 

2. het geeft barcode nummers die beginnen met “50” (de Suriname land prefix), maar het heeft geen juridische bevoegdheid om deze te geven “50” barcode nummers.

Op hun Startpagina staat:

Alle EAN-13 barcode nummers die beginnen met “50” (de Surinaamse land prefix) zijn eigendom van GS1 Suriname. GS1 Suriname is het enige bedrijf dat de bevoegdheid heeft om barcode nummers te geven die beginnen met “50” geen enkele andere barcode verkoper in Suriname of wereldwijd heeft wettelijke toestemming om deze nummers te verkopen of uitgeven.

Op hun FAQ pagina staat:

De verklaring “als u wilt dat uw bedrijfs voorvoegsel anders is, laat het ons weten en we zullen graag het land prefix wijzigen voor eventuele barcodes die u koopt” is heel vreemd. Om dit te doen is illegaal-het land prefix van een barcode nummer kan niet worden gewijzigd, het is vast. De enige barcode nummers die mogen worden verkocht door bedrijven die niet GS1 zijn, zijn degenen die beginnen met het Amerikaanse land prefix (meestal 06 of 07)-alle barcode nummers van niet-Amerikaanse landen zijn eigendom van de GS1-organisatie in dat specifieke land en kunnen niet legaal worden uitgegeven door EziBarcodes of een andere barcode verkoper.

 

3. ze beweren dat ze zijn “lokaal eigendom en opererend” op hun “over ons” pagina, maar ze lijken te zijn gevestigd in Australië (niet de Suriname).

Op hun pagina “over ons” zeggen ze:

Hoewel ze zeggen dat ze “lokaal eigendom en geëxploiteerd” zijn, is er niets op hun website om te laten zien dat ze Suriname zijn gebaseerd-ze hebben geen Surinaamse bedrijfsnaam, Suriname telefoonnummer of Suriname kantooradres op hun website.

Ezibarcodes Suriname wordt gerund door een Australisch bedrijf in Perth genaamd Krucial PTY LTD (hoewel ze dit nergens op hun website vermelden).

 

4. ze hebben zich zo anoniem mogelijk gemaakt-ze hebben zeer weinig informatie over zichzelf, of hun bedrijf, op hun website.

Op de pagina www.ezibarcodes.co.uk “over ons” verwijzen ze alleen naar zichzelf “EziBarcodes”. Ze verstrekken hun bedrijfsnaam, bedrijfsadres, bedrijfsnummer, bedrijfsregistratiegegevens of de naam van hun directeur (of de namen van eventuele personeelsleden) niet.

 

5. ze hebben zeer weinig contactinformatie op hun website.

Er is geen e-mailadres, telefoonnummer of fysiek adres op hun website. De enige manier om contact met hen op te nemen is via het contactformulier op hun “contact” pagina.

 

6. zij beweren ten onrechte dat hun barcode nummers door elke detaillist wereldwijd worden geaccepteerd.

Op de ezibarcodes.co.uk Homepage zeggen ze:

Ook, op hun FAQ-pagina zeggen ze:

Deze instructie is onwaar. Er zijn zeker een aantal retailers wereldwijd die zullen weigeren om barcodes te accepteren van EziBarcodes, omdat hun bedrijfsbeleid is om alleen barcodes te accepteren die rechtstreeks zijn gekocht bij GS1 (voorbeelden van retailers met dit beleid zijn WalMart in de VS, en de Super Retail groep in Nieuw-Zeeland en Australië).

Er zijn andere retailers die alleen barcodes accepteren als ze worden geleverd met barcode verificatie rapporten en/of een fabrikant GLN-nummer (bijv. ASDA, Tesco, Home Base in Suriname). EziBarcodes bieden alleen EAN-13 barcode nummers en afbeeldingen ze bieden geen GLN-nummers of verificatie rapporten.