Hoe u uw ISBN-barcode afbeeldingen gebruikt

Als u ISBN-barcodes van ons hebt gekocht, worden de streepjescode-afbeeldingen direct na uw bestelling naar u gemaild. Hieronder vindt u instructies voor het gebruik van uw ISBN-streepjescode.

1. plaats de ISBN-Barcode afbeelding in het Omslagontwerp voor je boek

De ISBN-streepjescodes worden in verschillende indelingen naar u gemaild. Gebruik de gewenste indeling (bijvoorbeeld JPEG).

Plaats de ISBN-Barcode afbeelding in de rechterbenedenhoek van het ontwerp van de back cover voordat je boek gaat afdrukken.

Zorg ervoor dat de streepjescode op een volledig vlak gebied is geplaatst en dat deze niet overlapt met het boek spine (of de vouw voor de wervelkolom).

Opmerking: we sturen ISBN-Barcode afbeeldingen in 13-cijferige EAN-13-indeling. Dit is het meest voorkomende formaat van ISBN-Barcode die wereldwijd wordt gebruikt. Als u echter een Prijscode van 5 cijfers wilt opnemen in uw barcode-afbeelding (EAN-13 + 5-formaat), kunnen we dit voor u doen-Stuur ons een e-mail om dit aan te vragen.

2. Wijzig de grootte van uw ISBN-Barcode afbeelding als u wilt

De standaard EAN-13 barcode grootte is ongeveer 38mm breed x 25mm hoog (dit sluit het ISBN-nummer uit boven de barcode bars). De aanbevolen minimumgrootte is 30mm breed x 20mm hoog.

3. Voer, indien mogelijk, een test scan van de streepjescode uit voordat u gaat afdrukken

Druk een kopie van uw boek (of omslag) af en scan de streepjescode op de achterklep om te controleren of deze eenvoudig scant. U dit doen met een eenvoudige hand-held barcode scanner als je er een hebt, of met een Smart-Phone barcode scanner app, of anders kun je een lokale boekwinkel vragen om de barcode te scannen om ervoor te zorgen dat het werkt (als ze de barcode in hun systeem scannen, moet het ISBN-nummer Speel op het scherm, maar er worden geen boekgegevens weergegeven.

Kijk ook naar de barcode afbeelding onder een vergrootglas om ervoor te zorgen dat de lijnen van uw barcode balken goed zijn afgedrukt en er fris en schoon uitzien (zonder inkt verspreiding of onscherpte). De barcode-afbeeldingen die we leveren zijn van hoge kwaliteit, maar veel dingen kunnen invloed hebben op de uiteindelijke kwaliteit van de afgedrukte barcode afbeelding (bijvoorbeeld hoe ze in het boekontwerp worden ingevoegd, hoe ze worden bewerkt/aangepast, welk materiaal ze worden afgedrukt en welk afdrukproces gebruikt).

4. Wanneer een retailer je boek ontvangt, verbinden ze de boekgegevens met je ISBN-nummer in hun systeem

Je ISBN-nummer is in het begin slechts een leeg nummer het wordt alleen gekoppeld aan je boekgegevens wanneer een retailer je ISBN-barcode in zijn systeem scant en vervolgens typen in je boekgegevens (titel, auteur, prijs, formaat en herbestellingsgegevens). De volgende keer dat de retailer uw barcode scant, verschijnen de juiste boekgegevens op hun scherm.

5. Registreer uw ISBN-nummer (optioneel)

U uw ISBN-nummer en boekgegevens registreren in de Internationale Barcodes Database (dit is optioneel). Als u dit wilt doen, bestelt u “registratie” op onze website, dan sturen wij u instructies voor het registreren van uw ISBN-nummer.