Barcodes voor wijn, bier en gedistilleerde dranken

De meeste wijn en bier producten die wereldwijd worden verkocht, hebben barcodes op hun etiketten. Retailers vereisen barcodes op producten zodat ze gemakkelijk hun voorraad kunnen bijhouden en het verkoopproces vergemakkelijken. We verkopen al vele jaren barcodes aan klanten in meer dan 100 landen, en veel van onze klanten zijn wijngaarden, wijn distributeurs en bedrijven die gespecialiseerd zijn in wijn, bier en gedistilleerde dranken. Neem een kijkje bij enkele van onze klanten:

Muckle Brewing, die een breed scala aan Ales in Northumberland produceert.

Glendalough Distillery, de eerste ambachtelijke distilleerderij van Ierland.

Isle of Skye Distillers, die produceren prachtige ambachtelijke gin uit Portree op het Isle of Skye.

Koop uw barcodes voor wijn en bier producten uit de onderstaande tabel – bij aankoop van “barcode pakketten” van onderaf ontvangt u EAN-13 barcodes die geschikt zijn voor gebruik op alle voedingsmiddelen en dranken (inclusief wijnen en bieren), wereldwijd. Raadpleeg de veelgestelde vragen onderaan deze pagina voor meer informatie over barcodes voor wijnflessen.

Veelgestelde vragen over barcodes voor wijnflessen

 

Wat voor soort barcode heb ik nodig voor wijn of bier producten?

Wijn en bierflessen in de meeste delen van de wereld, hebben meestal een 13 cijferige “EAN-13” streepjescode op hen. U dit type streepjescode hierboven kopen en deze per e-mail direct ontvangen.

De EAN-13 barcodes die we verkopen zijn wereldwijd unieke barcodes die voldoen aan het gestandaardiseerde Retail barcode systeem dat over de hele wereld wordt gebruikt. Onze barcodes voldoen aan alle Global Retail Barcoding software en barcodescanners.

Hoeveel barcodes heb ik nodig voor mijn wijn (of bier) producten?

Over het algemeen hebt u een uniek Barcode nummer nodig voor elk ander retail product (dit omvat verschillende productvariaties – bijvoorbeeld verschillende ambachtelijke bier smaken of maten). Als uw product zowel individueel (bv. individuele flessen) als in een multi-unit set (bijv. een 6-pack bieren) te koop is, dan heeft u één barcode nodig voor de fles en een andere barcode voor de 6-pack.

Het is noodzakelijk om voor elk product een andere streepjescode te krijgen wanneer de prijs anders is. Als de prijs hetzelfde is (voor alle productvariaties), dan u wegkomen met het gebruik van hetzelfde streepjescodenummer op alle productvariaties. Dit is afhankelijk van de winkels die u uw producten verkoopt in de grotere winkels, in het bijzonder, vereisen mogelijk een andere streepjescode voor elke product variatie (vooral als ze de inventarisatie automatisch doen, in plaats van handmatig).

Moet ik verschillende barcodes krijgen voor verschillende wijn wijnen?

Mogelijk. Als verschillende jaargangen beschikbaar zijn voor verkoop dezelfde tijd in de winkels en hebben verschillende prijzen, dan zul je zeker een andere barcode voor elke Vintage nodig (ervoor te zorgen dat de juiste prijs wordt weergegeven wanneer de barcode wordt gescand bij de kassa).

Wat voor soort barcode heb ik nodig voor de buitenste leveringsdozen wijn?

Het kan nodig zijn om een ITF-14 barcode (een 14-cijferige Verzend code) op de leverings dozen te zetten die uw wijnflessen bevatten-Bespreek dit met uw retailers om erachter te komen of ze dit nodig hebben. ITF-14 barcodes zijn 14 cijfers lang en zijn gebaseerd op de 13-cijferige EAN-barcode die op de wijn etiketten gaat. Ze worden gescand wanneer elke leveringsdoos het magazijn/opslaggebied binnenkomt, zodat uw retailers weten hoeveel flessen wijn er in elke doos zit. Dit helpt hen om de resterende voorraad in hun magazijn bij te houden en te weten wanneer ze laag zijn op een bepaald product en meer moeten bestellen. Meestal heb je één ITF-14 barcode nodig voor elke EAN-13 barcode die je hebt. U een ITF-14 barcode hier kopen als je er een nodig hebt.

Moeten we u productinformatie geven?

Nee je niet. Het enige wat u hoeft te doen is de barcodes die u nodig heeft te kopen op onze website en te betalen met een creditcard. U ontvangt uw streepjescodes automatisch per e-mail zodra uw betaling is ontvangen. De barcodes zijn gewoon een wereldwijd unieke reeks van 13 cijfers, gecodeerd in een barcode afbeelding (de verticale zwarte balken en witte spaties). Er wordt geen productinformatie in de barcodes gecodeerd. Uw barcodes en producten worden slechts aan elkaar gekoppeld zodra u ze aan uw winkeliers geeft, en ze voeren de informatie in hun inventarissysteem in. Daarna, wanneer de barcode wordt gescand, wordt de product/prijsinformatie weergegeven op het kassa scherm van de retailer.

Hoe gebruiken we onze barcodes?

Raadpleeg deze pagina voor informatie over het gebruik van uw streepjescodes.

Moeten we de barcodes registreren in een database?

Nee je niet. U de streepjescodes gewoon toewijzen aan uw wijnflessen en ze op de etiketten laten drukken, en vervolgens onmiddellijk beginnen met het gebruik van de barcodes. Er is geen verplichte (of uitgebreide) barcode database voor wijn of bier producten – of voor enig ander retail product wereldwijd.

Er zijn verschillende algemene barcode databases online (waar alle soorten retail producten eten, drinken, kleding enz – kunnen worden vermeld), maar geen van deze databases zijn voltooid. Een van de beste is de internationale barcodes database. Als u EAN-13 barcode pakketten (boven) koopt, u uw barcodes gratis registreren op die database. Registratie is een optionele service, het is niet verplicht. Klik hier voor meer informatie over de registratie van streepjescodes.

Kunnen we een rol van Plakkerige barcodelabels van u kopen?

Ja, dat kan. We kunnen u een rol van barcode etiketten (via koerier) sturen zodat u op uw bestaande wijnfles etiketten plakken. Dit kan een goede optie zijn als uw etiketten zijn afgedrukt voordat u een streepjescode kreeg (of als de streepjescode die op de etiketten werd afgedrukt, om wat voor reden dan ook niet correct wordt gescand). U hier barcode etiketten aanschaffen.